Tijdens het weekend van 3 en 4 mei organiseert de Herentalse Turnvereniging Corpus Sanum voor de 16e keer de Memorial Bjorn Serneels. Op deze Interclubwedstrijd van Trampoline, Tumbling & Dubbelmini komen dit jaar weer 450 deelnemers aan de start in alle niveau's en categorieën.

Nieuw is dit jaar dat op zaterdag 3 mei een D niveau voor Tumbling en een selectiewedstrijd voor de World Age Group Competition Trampoline & Dubbelmini wordt ingericht. De WAGC is het Wereldkampioenschap voor de jeugd dat dit jaar doorgaat in Florida USA.

Vorig weekend was er ook al zo een selectiewedstrijd voor de WAGC in Eeklo en de Morkhovense Yoni Verdonck heeft al een ticket op zak. Op Dubbelmini was zij de beste in haar categorie (15-16 jaar) en haalde ze ruimschoots de minimumnorm. Op Trampoline was eveneens de beste in haar categorie en was Yoni de enigste die al een dubbele selectie mee naar huis nam.

Aan de Memorial Bjorn Serneels op zondag 4 mei nemen 25 clubs deel, waaronder 3 uit Nederland. En zo wordt deze editie een beetje meer Internationaal. De wedstrijden Dubbelmini, Trampoline en Tumbling starten om 8u00 's morgens en op de middag is er een eerste prijsuitreiking. Na de middag wordt er terug gestart om 13u00 en de laatste prijsuitreiking is om 18u00. Buiten het sportieve is er ook het culinaire aspect een belangrijke factor in het succesverhaal van de Memorial Bjorn Serneels. Er is een unieke parkingbarbecue (enkel op zondag) waar een schotel slechts 8,00 euro kost. Redenen genoeg om in het weekend van 3 & 4 mei eens een kijkje te komen nemen in de Sporthal Vossenberg, Markgravenstraat te Herentals. Inkom is met 5,00 euro voor volwassenen en 3,00 euro voor kinderen, sociaal laag gehouden. Alles is dus aanwezig voor gezellige en sportieve hoogdagen.

Foto:   Yoni Verdonck